Popis
Záhorácke zrnko: VIETNAM Grade 1 100% Robusta.
V Robuste je asi dvakrát toľko kofeínu ako v Arabice. Zrno Robusty obsahuje asi 2,2 – 2,7 % kofeínu a zrno Arabici asi len 1,2 – 1,5 %.
Robusta sa vyznačuje väčšou horkosťou, má veľmi silné a dominantné telo.
Arabica obsahuje dvakrát viac cukru ako Robusta a vyznačuje sa širokou paletou chutí, ktoré sa odvíjajú od miesta pestovania, nadmorskej výšky a spracovania.
Kráľovná medzi vietnamskými Robustami. Veľké omyté zrná, výrazná zemitá chuť s drevitými tónmi. Práve vďaka tejto a podobne kvalitným a výrazným kávam patrí Vietnam medzi najväčších vývozcov Robusty na svete. Až 70% kávy typu Robusta pochádza práve z Vietnamu.