PAPUA NEW GUINEA COLBRAN
Káva z Papui New Guinei je veľmi oceňovaná káva po celom svete, je to najmä pre jej históriu, organické pestovanie a výnimočnú chuť.
Papuánska káva má jedinečnú chuť a to vďaka pôde, nadmorskej výške, ale aj spôsobu, akým papuánci dbajú pri pestovaní kávy na jej výslednú chuť.
Pestovaním kávy sa tu živí asi štvrtina populácie a asi 85% produkcie pochádza od malých farmárov.
Produkcia je tu 850 000 vriec ročne.
Sú to zväčša rodinné plantáže, ktoré sa starajú o udržateľný spôsob pestovania kávy bez hnojív a chemikálií.
Káva sa tu zbiera prevažne ručným spôsobom, čo znamená, že do trhu sa dostanú len výberové zrná najvyššej kvality.
Vulkanická pôda v tejto krajine poskytuje káve dostatok živín, čím zaručuje jej špičkovú kvalitu.
Káva ponúka ovocnú citrusovú a jablkovú chuť s jemnou aciditou a tónami čierneho čaju.Spracovanie – mokrá metóda.